Rólunk

Célunk a magas kiszolgálási színvonal és a biztos árualap garantálása mellett, a jelenlegi gyorsan változó környezetben is stabil, megbízható, szakértelemmel rendelkező vállalat működtetése mely partnereinek és kollégáinak folyamatos fejlődést biztosít.

A Kedvenc Kereskedőház Zrt. két közép-magyarországi élelmiszer nagykereskedő cég fúziójából jött létre.
A vállalat alappillére az 1990-ben alapított Kedvenc JM Kft. A kezdetben négy fős családi vállalkozás egy 50m2 -es gyöngyösi kis ABC-ből indult. Nagyker tevékenységét hentesáru nagykereskedelemmel kezdte, és folyama-tosan bővítette friss baromfi, sertés és mirelit termékekkel. A több, mint 200 kollégával, egy budapesti átrakó és egy húsfeldolgozó üzemmel rendelkező gyöngyösi központi raktárból szolgálja ki partnereit.
Üzemeltet továbbá három Kedvenc Húsáruház névre hallgató kiskereskedelmi egységet, melyek szintén meghatározóak a környezetükben. Mi sem bizonyítja jobban, mint a 12.000 főt számláló törzsvásárlói közösség.
A Kedvenc leányvállalata a budapesti gasztronómia piac meghatározó beszállító cége a Helit Kft. és nem utolsó sorban az Árvai Húsműhely, amely Mezőtúron található és 100%-ban allergénmentes, leginkább füstölt termékeket gyárt.

A Kereskedőház másik alappillére az 1993-ban alapított Jégszilánk Kft.

Szintén családi vállalkozásként indult. Kezdetben mélyfagyasztott áruk nagykereskedelme volt a fő tevékenység, de ma már széles szortimenttel, tejtermékekkel és szárazáruval is kiszolgálja partnereit.
Jelenleg 80 kolléga dolgozik a kecskeméti telephelyen és több mint 30 a GPSPED logisztikai leányvállalatnál.

A két cég először 2004-ben a Mirbest égisze alatt találkozott. A Mirbest csoport, Magyarország meghatározó élelmiszer nagykereskedelmi csoportja, melynek tulajdonosai vagyunk. A cégcsoport ma már az egész világról vásárol élelmiszert, az argentín hekktől a kínai fokhagymáig. Az éves 35.500 tonna mirelit áru, 12 millió kg baromfi vagy a heti 150.000 kg sertéshús közös beszerzése jelentős mennyiségnek számít. Így tudunk megbízható árualapot biztosítani partnereinknek, legyen szó egy konyha- hotelláncról, egy kiskereskedelmi hálózatról vagy akár a sarki pecsenyesütőtől egészen a kiemelt gasztronómiai egységekig. Közösen, országos lefedettséggel tudjuk biztosítani partnereinknek, mindenhol ugyanazt az áruminőséget, szortimentet és kiszolgálási színvonalat.

Három saját márkával rendelkezünk. KUKTA termékcsalád mely a HoReCa piac kiemelkedő termékének számít és nagy elismerésnek örvend a felhasználók körében. BOVITA kis kiszerelt mélyfagyasztott termékcsalád és a KEDVENC ÍZEK mely a hentesáru szegmens sikeres szereplője a magyarországi piacon.

2016-ban eldöntöttük, hogy közösen tervezzük tovább a jövőnket.
Közös célként fogalmaztuk meg, hogy partnereink magasabb szintű kiszolgálásához, hosszútávon stabil megbízható vállalatot szeretnénk létrehozni.
Ezért választottuk a nehezebb utat, hogy nem együttműködni, hanem fuzionálni fogunk és egy új cégnév alatt folytatjuk tevékenységünket.

A Kedvenc Kereskedőház Zrt. 2018 májusában kezdte meg tevékenységét.
Bízunk benne, hogy a jövőben is büszkék lehetünk a közösen elért sikereinkre és megbízható partnereik lehetünk a mindennapokban.