Pályázat

A kedvezményezett neve: KEDVENC Kereskedőház Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Fejlesztések támogatása a Kedvenc Kereskedőház Zrt-nél
A szerződött támogatás összege: 134 145 056 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Kedvenc Kereskedőház Zrt. két közép-magyarországi élelmiszer nagykereskedő cég fúziójából jött létre. A vállalat alappillére az 1990-ben alapított Kedvenc JM Kft. A kezdetben négy fős családi vállalkozás egy 50m2 -es gyöngyösi kis ABC-ből indult. Nagyker tevékenységét hentesáru nagykereskedelemmel kezdte, és folyamatosan bővítette friss baromfi, sertés és mirelit termékekkel. A Kereskedőház másik alappillére az 1993-ban alapított Jégszilánk Kft. Szintén családi vállalkozásként indult. Kezdetben mélyfagyasztott áruk nagykereskedelme volt a fő tevékenység, de ma már széles szortimenttel, tejtermékekkel és szárazáruval is kiszolgálja partnereit. A két cég először 2004-ben a Mirbest égisze alatt találkozott. Három saját márkával rendelkezünk. KUKTA termékcsalád mely a HoReCa piac kiemelkedő termékének számít és nagy elismerésnek örvend a felhasználók körében. BOVITA kis kiszerelt mélyfagyasztott termékcsalád és a KEDVENC ÍZEK mely a hentesáru szegmens sikeres szereplője a magyarországi piacon. 2016-ban eldöntöttük, hogy közösen tervezzük tovább a jövőnket. Közös célként fogalmaztuk meg, hogy partnereink magasabb szintű kiszolgálásához, hosszútávon stabil megbízható vállalatot szeretnénk létrehozni. Ezért választottuk a nehezebb utat, hogy nem együttműködni, hanem fuzionálni fogunk és egy új cégnév alatt folytatjuk tevékenységünket. A Kedvenc Kereskedőház Zrt. 2018 májusában kezdte meg tevékenységét.

A projekt keretében cégünk a működés hatékonyságának emelkedése érdekében - a korszerűbb technológiák kihasználása révén- két fő fejlesztési területet határozott meg, ezek:

  • az eszközbeszerzés, amely érinti a raktározás, árumozgatás területét, a számítástechnikai és információs eszközöket, továbbá biztonságtechnikai fejlesztéseket,
  • informatikai fejlesztések új szoftverek beszerzésével.

A projekt eredményeként vállalkozásunk termelékenysége és munkahely megtartó képessége nő.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.02.28.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00909